Rabarberkage med marengslåg
Modsætninger mødes og tiltrækkes - også i ovnen: Syrlige rabarber blander sig med den søde marengs og giver en uimodståelig smagsoplevelse.
Forberedelse:
- Opvarm ovnen til 180° C over-/ undervarme.
- Skær de skrællede rabarber i små stykker på ca. 2 - 3 cm og stil dem tilside.
- Rør ingredienserne til kagedejen sammen til en smidig dej. Først røres smøret sammen med æggeblommerne og vaniljesukkeret, og herefter tilsættes resten af ingredienserne.
Fordel den færdige dej jævnt i en smurt springform (diameter 26 cm). Fordel rabarberstykkerne ovenpå dejen og bag kagen i ca. 30 minutter. - Til marengsmassen piskes æggehviderne stive og der tilsættes 1 drys salt. Drys Hermesetas Drys-Let i lidt efter lidt og fortsæt med at piske, indtil det er blevet opløst. Fordel massen ovenpå kagen og giv den 15 - 30 minutter mere i ovnen, indtil marengsmassen er blevet lysebrun på toppen.
Generelle oplysninger
Ingredienser
Til dejen:
Mel
200 g
Hermesetas Drys-Let
12 g
Bagepulver
2 tsk
Vaniljesukker
1 tsk
Smør
120 g
Æggeblomme
4
Skrællede rabarber
500 g
Til marengslåget:
Æggehvide
4
Hermesetas Drys-Let
10 g
Salt
1 drys
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
8345
695
kcal
1987
165
Protein g
35.5
3
Kulhydrater g
157
13
Fedt g
126.5
10.5