Fennikel-appelsin-salat
Denne vegane salat af fennikel og appelsin er et perfekt tilbehør, som modvirker winterblues. Dens solrige aromaer pifter enhver kedelig dag op.
Forberedelse:
- Riv fennikelknolden fint (eller skær i fine strimler med en kniv). Filetér appelsinen og tilsæt appelsinfileterne til fennikelstrimlerne. Pres saften ud af appelsinsnitterne og stil til side.
- Tilsæt til den pressede appelsinsaft, hvidvineddike, olivenolie, Hermesetas Flydende og ½ tsk salt. Hæld dressingen til fennikelstrimlerne og appelsinfileterne og rør rundt. Til serveringen fordeles salaten på tallerkner, pyntes med lidt fennikelgrønt og nydes straks.
Tipp: Fennikelsalaten får et særlig fint strejf ved tilsætning af 1 spsk rosa peber.
Generelle oplysninger
Ingredienser
Fennikelknold
1 stk. (ca. 400 g)
Appelsin
1 stk.
Olivenolie
3 spsk
Hvidvineddike
2 spsk
Hermesetas Flydende
5 dråber
Salt
1/2 tsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
1676
838
kcal
399
200
Protein g
6
3
Kulhydrater g
22
11
Fedt g
31.5
16