Gulerodskage med karamelliserede nødder
Forberedelse:
- Opvarm ovnen til 175 °C.
- Smør en lille kageform (Ø 14-16 cm) med fedt og drys den med mel.
- Skræl guleroden og riv den fint. Pisk æggene til en luftig masse med Hermesetas Baking. Bland de tørre ingredienser sammen og kom dem ind i den luftige masse. Hæld forsigtigt den revne gulerod og rapsolien i. Hæld dejen i formen. Bag kagen på midterste rille i ca. 40-50 minutter. Lad kagen køle af i formen i ca. 15 minutter, vend den herefter ud af formen på den tallerken og lad den køle af til stuetemperatur.
- Tilsæt ingredienserne til toppingen i skålen og rør forsigtigt rundt, indtil du har en ensartet masse. Opløs Hermesetas Baking i vand på en lille stegepande. Tilsæt nødder. Rist nødderne et kort øjeblik og sørg for, at de ikke brænder på. Krydr med 1 knivspids salt. Læg nødderne en tallerken og lad dem køle af.
- Put toppingen hen over kagen. Hak nødderne en smule og drys dem hen over kagen. Pynt evt. gulerodskagen.
- Tip: Tag den dobbelte mængde af ingredienser, hvis du ønsker at bage kagen i en større form (Ø 20–22 cm).
Generelle oplysninger
Ingredienser
Kage
gulerod
150 g (1 stor)
æg
2
Hermesetas Baking
1 1/2 dl
hvedemel
2 dl
bagepulver
2 tsk
honningkagekrydderi (eller 1 tsk kanel, 1/2 tsk nelliker og 1/2 tsk ingefær)
2 tsk
rapsolie
1 dl
Topping
flødeost, naturel
100 g
Hermesetas Baking
Karamelliserede nødder
Hermesetas Baking
3 spsk
vand
1 spsk
hasselnødder eller mandler
50 g
knivspids salt
1
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
10116
1686
kcal
2431
405
Protein g
66
11
Kulhydrater g
162.2
27
Fedt g
165.2
27.5