Citron-yoghurt-tørkage
Forberedelse:
- Varm ovnen op til 180 grader.
- Smør en bageform (ca. 1,5 l) med fedt efter eget valg, drys med mel eller beklæd med bagepapir.
- Bland olivenolien, Hermesetas Baking og citronskallen sammen i en stor skål. Tilsæt æggene og bland godt. Bland mel, bagepulver og natron sammen i en anden skål. Tilsæt melblandingen til den flydende masse og rør godt rundt. Tilsæt citronsaft og yoghurt til dejen og rør godt rundt.
- Hæld dejen i bageformen og stryg overfladen glat. Bag herefter i ovnen på nederste rille i ca. 60 minutter. Læg et stykke sølvpapir eller bagepapir hen over kagen, hvis overfladen bliver for mørk. Stik en træpind ned i kagen for at tjekke, om den er gennembagt: Hvis der ikke følger dej med op på pinden, er kagen færdigbagt. Lad kagen køle af i formen og vend den herefter ud af formen på en tallerken.
- Tilbered lemon curd. Vask citronen og riv skallen af. Pres saften ud af citronen (1 dl). Rør citronskal, citronsaft, Hermesetas Baking og æg sammen på en pande. Bring i kog under omrøring og lad det koge i ca. 5 minutter. Tag panden af varmen, tilsæt margarine i små stykker og rør godt rundt. Lad massen køle af.
- Fordel den græske yoghurt på den afkølede kage og hæld lemon curd hen over. Pynt med citronskal.
Generelle oplysninger
Ingredienser
mild olivenolie
2 1/2 dl
Hermesetas Baking
2 dl
citron (skal)
1
citronsaft
3 spsk
æg
3
hvedemel
4 dl
bagepulver
1 tsk
natron
1/2 tsk
græsk yoghurt
2 1/2 dl
LEMON CURD
citroner
2
Hermesetas Baking
3 dl
Sukkererstatning
æg
2
margarine eller smør
75
TIL PENSLING
græsk yoghurt
2 dl
citronskal
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
20578
2058
kcal
4907
491
Protein g
83
8
Kulhydrater g
711
71
Fedt g
344
34