Kylling Satay
TILBEREDNING:
Skær kyllingen i tern på 2,5 cm. Skræl og riv ingefær og skalotteløg i en skål. Tilsæt knust hvidløg, sojasauce, citronsaft, koriander, Hermesetas Drys-Let og chilipulver. Tilsæt kyllingestykkerne og smør dem godt ind i marinaden. Dæk til og lad det stå på et køligt sted i op til 24 timer. Tilbered jordnøddesaucen imens. Opvarm olien i en lille gryde, tilsæt hvidløg og skalotteløg og svits i ca. 1 minut, eller indtil de begynder at blive bløde og brune. Tilsæt chilipulver, 300 ml vand, jordnøddesmør og Hermesetas Drys-Let. Rør ingredienserne sammen og bring dem i kog, skru ned for varmen og lad dressingen simre uden låg under jævnlig omrøring i 15-20 minutter, indtil den er jævnet. Tilsæt citronsaft og smag derefter til med krydderier. Sæt kyllingestykkerne på opblødte bambusspyd, og grill dem 4-5 minutter på hver side, indtil kødet er gennemstegt og brunt. Serveres med jordnøddesmørret enten som forret eller hovedret med ris og lynstegte grøntsager.