Opskrifter

Gulerodskage med karamelliserede nødder

Forberedelse:

  1. Opvarm ovnen til 175 °C.
  2. Smør en lille kageform (Ø 14-16 cm) med fedt og drys den med mel.
  3. Skræl guleroden og riv den fint. Pisk æggene til en luftig masse med Hermesetas Baking. Bland de tørre ingredienser sammen og kom dem ind i den luftige masse. Hæld forsigtigt den revne gulerod og rapsolien i. Hæld dejen i formen. Bag kagen på midterste rille i ca. 40-50 minutter. Lad kagen køle af i formen i ca. 15 minutter, vend den herefter ud af formen på den tallerken og lad den køle af til stuetemperatur.
  4. Tilsæt ingredienserne til toppingen i skålen og rør forsigtigt rundt, indtil du har en ensartet masse. Opløs Hermesetas Baking i vand på en lille stegepande. Tilsæt nødder. Rist nødderne et kort øjeblik og sørg for, at de ikke brænder på. Krydr med 1 knivspids salt. Læg nødderne en tallerken og lad dem køle af.
  5. Put toppingen hen over kagen. Hak nødderne en smule og drys dem hen over kagen. Pynt evt. gulerodskagen.
  6. Tip: Tag den dobbelte mængde af ingredienser, hvis du ønsker at bage kagen i en større form (Ø 20–22 cm).
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
90 minutter
Kalorier pr. portion:
405
Produkter:
Portioner:
6
Ingredienser
Kage
gulerod
150 g (1 stor)
æg
2
Hermesetas Baking
1 1/2 dl
hvedemel
2 dl
bagepulver
2 tsk
honningkagekrydderi (eller 1 tsk kanel, 1/2 tsk nelliker og 1/2 tsk ingefær)
2 tsk
rapsolie
1 dl
Topping
flødeost, naturel
100 g
Hermesetas Baking
Karamelliserede nødder
Hermesetas Baking
3 spsk
vand
1 spsk
hasselnødder eller mandler
50 g
knivspids salt
1
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
10116
1686
kcal
2431
405
Protein g
66
11
Kulhydrater g
162.2
27
Fedt g
165.2
27.5