Opskrifter

Kokos-æggelikør med vanilje

Ikke kun et højdepunkt til Påske: Vores æggelikør med kokosmælk og vanilje egner sig fremragende som gave eller til at nyde den selv.

Forberedelse:

  1. Bland kokosmælken sammen med æggeblomme, Hermesetas Drys-Let og den malede vanilje med et piskeris i en gryde ved middel varme, indtil blandingen bliver lidt tyk - sørg for, at den ikke bliver for varm (fra 68°C størkner æggeblommen). Så snart æggelikøren i gryden begynder at blive tykkere, tilsætter du rom og blander godt sammen.
  2. Fyld den stadig varme æggelikør på en flaske og lad den køle af. Opbevar den i køleskabet. Hvis likøren skiller en smule, når den skal hældes på glas, skal den blot rystes godt en ekstra gang - og igen er æggelikøren dejligt homogen.
  3. Likøren bliver mere tyktflydende med tiden, trækker godt igennem og smager endnu bedre efter nogle dage!

    Tip: Et dejligt alternativ til vaniljen er den lidt mere økonomiske tonkabønne.

    Også perfekt som værtindegave.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
15 minutter
Kalorier pr. portion:
113
Produkter:
Portioner:
8
Ingredienser
kokosmælk
200 ml
rom
100 ml
Hermesetas Drys-Let
3 spsk
vanilje, malet
1 knsp
æggeblomme
3
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
3797
475
kcal
904
113
Protein g
14.5
2
Kulhydrater g
11.5
1.5
Fedt g
66.5
8.5